Loading media...

Hoofd Calculatie Woningbouw

Montfoort

Job description

Jan Snel is één van de grootste modulaire bouwers van Europa en is actief in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Afgelopen jaar is Jan Snel overgenomen door het Japanse Daiwa House Group, de grootste industriële bouwer ter wereld. Samen met Daiwa House wil Jan Snel doorgroeien tot Europese marktleider. Het Hoofd Calculatie Woningbouw zal de kostenramingen en begrotingen op de nationale en internationale markt verder ontwikkelen en optimaliseren.

Jouw profiel

• Relevante werkervaring binnen de bouwbranche
• HBO werk- en denkniveau
• Overtuigingskracht en besluitvaardigheid
• Conceptueel vermogen
• Relevante projectmanagement skills
• Sterke communicatieve vaardigheden

Over Jan Snel

De manier van bouwen van Jan Snel is uniek. Geen traditionele bouwmethodes, maar huisvestingsoplossingen van de hoogste kwaliteit door modulair te bouwen. Modulair bouwen is een bouwtechniek waarbij huisvesting in modules vooraf in onze eigen fabriekshallen worden vervaardigd en op locatie tot complete gebouwen worden gemonteerd. We zijn actief in verschillende marktsegmenten; wonen, zorg, kantoor, onderwijs en industrie. Met meer dan 60 jaar ervaring, spreken we de taal van de opdrachtgever en kennen we de uitdagingen in de markt. Daarnaast bouwt Jan Snel flexibel; onze huisvestingsoplossingen zijn en blijven altijd her-inzetbaar. Dit stelt Jan Snel in staat om heel gericht in te spelen op de marktvraag en dat na bijvoorbeeld 10 jaar de huisvestingoplossing weer voor een ander doel kan worden ingezet. Hiermee behoudt de huisvesting zijn waarde en kan de opdrachtgever inspelen op de huisvestingsvraag van dat moment. Daarmee zet Jan Snel belangrijke stappen naar een circulair verdienmodel. Wij zetten vol in op het hergebruik van materialen en houden al tijdens het bouwproces rekening met de toekomst. Onze ecologische voetafdruk ligt daardoor fors lager dan in de traditionele bouw. Geïndustrialiseerd modulair bouwen leidt tot 50 procent minder CO2-uitstoot. Onze ambitie is om de komende jaren volledig circulair te produceren en te werken, om daarmee de productwaarde van de huisvesting te verlengen.

De vacature: Hoofd Calculatie Woningbouw

Als Hoofd Calculatie Woningbouw richt je je vooral op het verder ontwikkelen en optimaliseren van de operationele processen binnen het bedrijf, terwijl je de doelstellingen van de afdeling realiseert en leiding geeft aan de calculatie woningbouw in Nederland, België, Duitsland en UK.

"Het Hoofd Calculatie Woningbouw is gedreven, enthousiast en heeft een brede kijk op de wereld!", Niels Vergeer, COO Jan Snel.

Als Hoofd Calculatie Woningbouw geef je leiding aan 5-10 fte die je coacht en ontwikkelt. Je zorgt dat de raming/begroting van bouwplannen worden gecalculeerd en je bent verantwoordelijk voor het tijdig verzamelen, analyseren en verwerken van alle kostprijsbepalende factoren. Hoe complex het project ook is, jij maakt samen met het team een overzichtelijke risicoanalyse en adviseert op bouwmethodiek, bouwlogistiek en planning en denkt na over alternatieven. Samen met je team zorg je voor gedegen calculaties binnen de daarvoor afgesproken tijd. Je draagt bij iedere opdracht zorg voor een goede overdracht naar de uitvoering en financiële administratie. Je onderhoudt samen met jouw team de prijsbestanden zodat je een actuele vraagbaak bent voor prijzeninformatie binnen de organisatie en je bent op de hoogte van de ontwikkelingen van de markt binnen jouw vakgebied. Daarnaast ben je in staat om op basis van vormfactoren en kengetallen directie en commercie te adviseren en te ondersteunen bij acquisitie van projecten.

Met jouw sterke, zakelijke en analytische kwaliteiten, vertaal je de strategische doelen naar gerichte activiteiten en strategieën. Bij Jan Snel krijg je daarmee de kans om vanuit een strategische positie de verbindende (f)actor te zijn tussen de directie, vestigingen, afdelingen en jouw team. Belangrijk daarbij is dat je dynamisch bent en snel kunt schakelen tussen verschillende activiteiten.

Wij bouwen samen. Bij Jan Snel is volop ruimte voor nieuwe initiatieven, ideeën en eigen ontwikkeling.

Bouw jij met ons mee?

Ben je enthousiast geworden over bovenstaande functie op onze afdeling Calculatie Woningbouw? Klik dan op de sollicitatie-button rechts bovenin de pagina. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Maurice Verkerk (Manager Calculatie) of Egbert van Beurden (Senior HR Adviseur) via telefoonnummer 0348 47 90 90.

Job type
Vast
Industry
Projectmanagement
Posted
2021-09-23T00:00:00

Skills

  • Hoofd
  • Manager
  • Calculatie