Loading media...

BIM Engineer

Montfoort

Job description

Voor onze afdeling Ontwerp & Uitwerking in Montfoort zijn wij wegens uitbreiding op zoek naar een enthousiaste fulltime BIM Engineer.

Daiwa House Modular Europe is de Europese marktleider in de modulaire bouw en actief in Benelux, Duitsland en UK. Begin dit jaar heeft het Japanse Daiwa House - de grootste industriële bouwer ter wereld - een strategisch belang genomen in Jan Snel. Hieruit is Daiwa House Modular Europe ontstaan; het platform voor Daiwa House om de modulaire business verder uit te bouwen in geheel Europa.

Modulair bouwen is een bouwtechniek waarbij modules vooraf in onze eigen productiehallen worden vervaardigd en op locatie tot complete gebouwen worden gemonteerd. Geïndustrialiseerd modulair bouwen is dé oplossing voor de woningnood en leidt ook nog eens tot 50% minder CO2 uitstoot. Het is onze ambitie om in de komende jaren te gaan naar verregaand circulaire en geïndustrialiseerde productie.

Dit wordt jouw baan

Als BIM Engineer bij Jan Snel ben je nauw betrokken bij het engineeringsproces van diverse projecten. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat het ontwerp verder vertaald wordt richting tekeningen + data voor productie en uitvoering.

Als BIM Engineer ben jij zowel bezig met het bouwkundige ontwerp, zoals het modelleren van het technische ontwerp alsmede het maken van detaillering. Je weet de structuur van het BIM model te bewaken en te verspreiden.

Ons werkveld is breed; wij hebben projecten in o.a. de woningbouw (appartementen / grondgebonden woningen), de utiliteitsbouw (scholen / kantoren) en de medische sector (ziekenhuizen / operatiekamers). Geen project is hetzelfde waardoor er veel afwisseling in de werkzaamheden is.

Op dit moment wordt er bij Jan Snel voornamelijk nog getekend met AutoCAD, maar we zijn enige tijd geleden begonnen met het opzetten van een BIM-platform. Hierbij gebruiken de modelleurs voornamelijk Autodesk Revit.

“De nieuwe BIM Engineer zal een belangrijke bijdrage leveren aan het ontwikkelen van het nieuwe BIM-platform binnen Jan Snel” - Dirk Jan Ruiter, Hoofd Ontwerp & Uitwerking

Ook ben jij met jouw Revit/BIM ervaring een belangrijke kennisbron om daarover informatie te delen met de huidige tekenaars.

Dit breng jij mee

• Minimaal een afgeronde opleiding HBO Bouwkunde (of aanzienlijk relevante werkervaring);

• Minimaal 5 jaar relevante werkervaring en kennis van Autodesk Revit;

• Kennis van het toepassen van het Nederlandse Bouwbesluit;

• Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en hebt goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift;

• Je beschikt over bouwkundige kennis, inzicht en oplossingen;

• Je gaat oplossingsgericht te werk, bent accuraat en collegiaal;

• Je bent stressbestendig, flexibel en kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Wij bieden jou

• Een verantwoordelijke en uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief;

• Je werkt binnen een gezonde en groeiende onderneming met een plezierig werkklimaat;

• Opleidingsmogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vakgebied;

• Een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Zien we jou snel?

Ben je enthousiast over de functie BIM Engineer? Dan leren we jou graag kennen. Klik op de blauwe sollicitatie-button rechts bovenin de pagina. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Dirk-Jan Ruiter, Hoofd Ontwerp & Uitwerking of met Henk van Os, Senior HR Adviseur via telefoonnummer 0348 47 90 90.

Job type
Vast
Industry
Engineering
Posted
2021-11-05T00:00:00

Skills

  • BIM
  • Modelleur