Loading media...

HR Adviseur

Montfoort

Job description

Kandidaat profiel

• 3-5 jaar relevante werkervaring;

• Afgeronde HBO opleiding op het gebied van HRM of andere passende opleiding;

• Goede communicatieve vaardigheden en stevige schoenen;

• Stressbestendig en kan goed zelfstandig werken;

• Een flexibele instelling;

• In staat om snel te leren werken met verschillende systemen en online tools;

• Affiniteit met werving & selectie;

• Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift;

• Internationale ervaring is een pre.


Jan Snel is dé marktleider in de modulaire bouw en actief in Benelux, Duitsland en UK. Begin dit jaar heeft Daiwa House een strategisch belang genomen in Jan Snel. Daarmee is Jan Snel het Europese platform voor Daiwa House om de modulaire business verder uit te bouwen op internationaal vlak. De HR Adviseur is een waardevolle speler op het gebied van duurzame inzetbaarheid, talentmanagement en strategische personeelsplanning, zowel nationaal als internationaal.


Over Jan Snel Daiwa House

Bij Jan Snel Daiwa House leveren we een unieke bijdrage om het woningtekort op te lossen en om huisvestingsoplossingen te realiseren voor onze klanten. Dat doen we door circulair en modulair te bouwen. Dit maakt ons uniek. Geen traditionele bouwmethodes, maar geïndustrialiseerde bouwmodules waarmee we hoogwaardige huisvestingsoplossingen realiseren voor verschillende marktsegmenten; wonen, zorg, kantoren, onderwijs en industrie.

Wij zijn een open en informele organisatie waar verantwoordelijkheid, ondernemerschap en samenwerking wordt gestimuleerd. We hebben korte lijnen, waardoor je snel kunt schakelen. De betrokkenheid van onze medewerkers is hoog en typerend voor ons bedrijf.

Jan Snel Daiwa House heeft grote ambities. En alleen met de inzet van de juiste mensen kunnen we bouwen aan onze toekomst. We zien onze mensen dan ook als het belangrijkste kapitaal van de organisatie. Daarin wordt geïnvesteerd, zowel aan de voorkant bij de werving van nieuwe talenten, als bij de ontwikkeling van onze medewerkers in de productie en op kantoor.

Onze organisatie is sterk in beweging. In een (bouw)wereld waar krapte op de woningmarkt een realiteit is en waar groei, innovatie en circulariteit oplossingen zijn, brengt dat op HR-gebied prachtige uitdagingen met zich mee. Want ook de arbeidsmarkt is krap, hebben we te maken met ingewikkelde inzetbaarheidsvraagstukken, willen we onze medewerkers verder ontwikkelen en staan we voor een organisatie- en cultuurverandering. En dat allemaal op een internationaal speelveld waarbij het van cruciaal belang is om de juiste mensen op de juiste plek in te zetten.


De vacature: HR Adviseur

Als HR Adviseur ben je het aanspreekpunt, de sparring partner en adviseur voor de leidinggevenden en medewerkers van jouw afdelingen op verschillende locaties. Je bent een brede adviseur voor vragen vanuit de business over zeer uiteenlopende HR gerelateerde onderwerpen zoals organisatieontwikkeling, werving & selectie, arbeidsvoorwaarden, verzuim, etc. Daarnaast ga je je focussen op diverse projecten die bij ons lopen.

Je bent een gedreven persoon, creatief, organisatorisch sterk en kunt goed overweg met verschillende systemen. Je bent een stevige gesprekspartner met impact en vindt het leuk om theoretisch de inhoud in te gaan maar ook praktisch en hands-on mee te werken aan operationele / administratieve taken. Met jouw sterke projectmanagementvaardigheden, vertaal je doelen naar gerichte activiteiten. Belangrijk daarbij is dat je empathisch bent maar ook voldoende assertief.

“De nieuwe HR Adviseur speelt een belangrijke rol in de groeipotentie van de organisatie, waarbij menselijk kapitaal van cruciaal belang is!” - Richard Brinkman, CFO Jan Snel

Als HR Adviseur ben je bezig met veel uiteenlopende projecten en activiteiten: het optimaliseren van HR processen waaronder ziekteverzuim / arbeidsvoorwaarden / beoordelingsprocedures / personeelsdossiers, advisering over HR gerelateerde projecten zoals loopbaantrajecten en diversiteit, werving & selectie waaronder publiceren van vacatures, arbeidscommunicatie, selecteren en inplannen van kandidaten. Het is belangrijk dat je zelfstandig kan werken, maar ook een teamplayer wil en kan zijn. Je bent enthousiast en ondernemend van aard. Je kan gedegen probleemanalyses maken en deze vervolgens omzetten in actieve oplossingen.

Wij bieden jou

• Een afwisselende en verantwoordelijke functie met veel ruimte voor eigen initiatief in een gezellige, professionele werksfeer;

• Je werkt binnen een gezonde en groeiende onderneming die concrete oplossingen naar de markt brengt om huisvestingsvraagstukken sneller op te lossen met oog voor duurzaamheid en circulariteit;

• Een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden over bovenstaande functie op onze HRM afdeling? Klik dan op de blauwe sollicitatie-button rechts bovenin de pagina. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Liane van Leeuwen, Hoofd HR via 06 1040 9567.

Job type
Vast
Industry
Personeel en Ontwikkeling
Posted
2021-10-12T00:00:00

Skills

  • Human-Resources
  • HRM
  • Personeel
  • Organisatie
  • Adviseur